Om Åkeson hem & Miljö

Åkeson Hem & Miljö AB startades 1995 i det lilla samhället Fritsla, några mil söder om Borås, av Jan Åkeson och Thomas Bengtsson.

Verksamheten, de första åren, var inriktat på grossistförsäljning av hemtextilier dels eftersom Jan hade en bakgrund som säljare i textilbranschen och dels eftersom bolaget var placerat i ”tygriket” som en del av Marks kommun.
Den snabba förändringen av textilbranschen gjorde att ägarna ganska snart insåg att det behövdes en annan inriktning av bolagets verksamhet för att få bolaget att växa. Sedan något år hade intresset för sängar och sovrumsinredning ökat kraftigt och man noterade att de sänggavlar som marknadsfördes nästan uteslutande var i trä. Idén föddes att marknadsföra textilklädda gavlar och i liten skala började man därför att själva designa och tillverka dessa.

Sedan dess har vi vuxit med eget produktsortiment och våra produkter finns idag representerade i ett heltäckande återförsäljarnät i Sverige.
Vi har tidigare också varit underleverantör till olika sängtillverkare, men har nu omstrukturerat verksamheten och satsar fullt på vårt eget varumärke och på utvecklingen av vårt produktsortiment.

2016 förvärvades Tela Möbel AB i Hallaryd i södra småland, där vi idag har vårt huvudkontor och produktion av stoppmöbler.

Vill du veta mer om våra produkter kan du klicka in på vår produktsida, och vill du se och känna hittar du din närmsta återförsäljare här.