Företaget startades 1995 i Fritsla, några mil söder om Borås, mitt i den anrika textilbygden.

De första åren var verksamheten inriktad på grossistförsäljning av textilier till ett nät av hemtextilbutiker från norr till söder. Den snabba förändringen av textilbranschen gjorde dock att företaget efter några år började se sig om efter en annan inriktning för att kunna utveckla verksamheten. Då en av grundarna hade erfarenhet av arbete både inom möbel- och textilbranschen föll det sig naturligt att snegla på produkter som kunde kombinera dessa områden.

Sedan något år hade intresset för sängar och sovrumsinredning fått ett rejält uppsving och vi hade noterat att de sänggavlar som marknadsfördes nästan uteslutande var trägavlar. Idén föddes att tillverka och marknadsföra textilklädda sänggavlar. Efter kontakter med en av de snabbt växande sängvarukedjorna började vi så själva i liten skala designa och ta fram prototyper. De första gavlarna fick namnen ”Finabo” och ”Ekhamra” efter kända platser i hembygden. En namntradition vi fortfarande håller fast vid.

Vi känner stolthet över att ha varit det företag som lett utvecklingen av textilklädda sänggavlar i Sverige. Vårt breda sortiment av egendesignade textilgavlar och kompletterande produkter för sovrummet finns idag representerade hos ett heltäckande återförsäljarnät i Sverige. Vi samarbetar med de främsta leverantörerna av textilier för att kunna erbjuda våra kunder bästa design och högsta kvalitet.

Valfrihet och hög servicegrad är ledstjärnor för oss. Väljer du en Åkeson sänggavel kan du alltid välja det tyg som passar din smak bäst ur ett brett sortiment av tyger. Vill du ha gaveln i ett specialmått är det heller inga problem.

Webbshop

Då företaget fyller 25 år 2020 firar vi detta genom att starta upp vår Webbshop. I butiken erbjuder vi våra direktkunder ett stort specialsortiment av anpassade produkter för sovrummet. Välkommen in och fynda till fantastiska priser!