Sovrumsinredning och sovrumsmöbler för hem och miljö

Välkommen till Åkeson!

För oss på Åkeson har det, allt sedan starten år 1995, varit vår vision att erbjuda våra kunder sovrumsinredning av högsta kvalitet och design. Vi känner stolthet över att vara ett av de företag som lett utvecklingen av textilklädda sänggavlar när intresset för sovrumsmöbler tog fart på allvar. Många av våra modeller har blivit vägledande, vilket vi ser som ett gott betyg på vår känsla för produktutveckling som ligger rätt i tiden. Åkesons sortiment inom sovrumsinredning och sovrumsmöbler har med åren utvecklats och omfattar idag en komplett serie av produkter för att du skall kunna sätta din personliga prägel på ditt sovrum.

 

 

Vi säljer främst våra produkter genom ett heltäckande nät av återförsäljare. 

Under 2020 fyllde företaget 25 år och det firade vi med att starta vår webbutik.
I butiken kan du som direktkund göra fantastiska fynd till ditt sovrum från ett urval av våra produkter.

Sovrumsmöbler för hem och miljö

Välkommen till Åkeson!

Här hittar du marknadens bredaste sortiment av textilklädda sänggavlar men också rena trägavlar och andra produkter för sovrummet. Vi säljer främst våra produkter genom ett heltäckande nät av återförsäljare.

Under 2020 fyller företaget 25 år och det firar vi med att starta vår webbshop. I butiken kan du som direktkund göra fantastiska fynd till ditt sovrum från ett urval av våra produkter. 

Skapa en lyxig känsla i hela ditt sovrum med en dekorativ sängkappa av hög kvalitet. Med en kappa från Åkeson ger du din säng ett extra lyft och dessutom ditt sovrum en helt ny karaktär.

Vår sängkappa sys för dig på beställning. Du kan därför välja bredd och höjd för att den ska passa till just din säng. 

Den kan fås i någon av våra sex olika tyger, välj mellan antracit, mörkgrå, grafit, mörkblå, nougat och sand. Samma tygval finns till våra textilklädda gavlar Aspäng, Gullberg med en knapprad, Gullberg med två knapprader samt Rönnäng.

Ge ditt sovrum ett lyft med sänggavel och sängkappa i samma tyg för att skapa både helhet och harmoni i inredningen!

Produkter ur vårt ÅF-sortiment

 • Kuddar (8)

  Med våra säng- och prydnadskuddar skapar du din egen stil i sovrummet. Du kan snabbt förändra uttrycket i sovrummet och sängen genom att välja tygkvalitet, färg och form på prydnadskuddarna allt efter sinnesstämning eller säsong. Under vår och sommar föredrar de flesta av oss ljusa färger som vi gärna byter ut mot lite mörkare och varmare färger under höst och…
 • Sängkappor (4)

  Skapa en lyxig känsla i hela ditt sovrum med en dekorativ sängkappa av hög kvalitet. Med en kappa från Åkeson ger du din säng ett extra lyft och dessutom ditt sovrum en helt ny karaktär. Vi tillverkar våra sängkappor i en rad olika modeller och du väljer själv det tyg som passar din stil och smak. En slät sängkappa med…
 • Sängöverkast (1)

  Kronan på verket i sängen är sängöverkastet. Ett överkast ger harmoni och ett ordnat intryck åt sovrummet samtidigt som det skapar en lyxig känsla. Med ett sängöverkast från Åkeson får du ett överkast av högsta kvalitet och du sätter din personliga prägel på sovrummet genom att välja tyg och färg som kännetecknar din personlighet.
 • Sängpallar/sängbänkar (3)

  Med en sängpall/sängbänk, eller om du lite finare vill kalla den ottoman, får du en perfekt möbel för förvaring av ditt sängöverkast, kuddar och pläd över natten. Vi tillverkar olika modeller av sängpallar och du väljer om du vill ha en elegantare ottoman med djupknappat lock eller lite stilrenare med slätt lock. En sängpall/sängbänk från Åkeson gör din säng till…